tisdag 13 juni 2017

Ädelostkrustader med hjortronsylt

Jag har ett krustad-recept från drinkkvällen kvar att ge er och det är denna klassiker med ädelost som värmts i ugnen och sen klickar man dit lite hjortronsylt innan servering. Supergott...som vanligt med krustader. Jag älskar verkligen krustader, de är så lättanvända, går att variera, känns lite lyxigt och smakar supergott.


Ädelostkrustader med hjortronsylt

krustader
ädelost, i tub eller bit
hjortronsylt

Fyll krustaderna till två tredjedelar med ädelost.
Tillaga i 200 grader ca 7 minuter.
Klicka i lite hjortronsylt i varje krustad.
Servera.

Det är snäppet enklare att använda tubost, men om man använder ädelost i bit blir det något starkare ädelsost-smak. Välj själv vilket du föredrar. Jag föredrar oftast enkelheten.

På fredag ska vi ha examensfest för Isak och då funderar jag på att ha lite krustader till fördrinken. Kanske provar jag då lite nya varianter. Har ni någon krustad-favorit som ni kan tipsa om?


Jag har så mycket att göra den här veckan som avslutas på fredag med barnens skolavslutningar och Isaks examensfest så det känns nästan som att jag räknar ner mot semester. Kom på mig själv med att tänka tanken "Nästa vecka får jag sova", men riktigt så bra är det inte. Min semester börjar först 5 juli med en kalasvecka och sedan ska jag jobba några strödagar innan jag har tre veckors semester på raken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar