måndag 5 september 2016

Äggmuffins

Har det gått bra i dag trots att det är måndag? Det har varit en helt ok dag för mig och nu är första arbetspasset slut, så nu är det dags för pass 2 - det hemma. Innan jag ska sätta igång med middagen (som jag förberedde igår) vill jag tipsa er om dessa godbitar. Perfekt till frukost, mellanmål eller som i mitt fall kvällsfika.

Vi åt så tidig middag igår så framåt kvällen blev jag lite småhungrig och ugnsstekte då ägg i en muffinsplåt. Så smidigt och så gott! Det blev över en äggmuffins som jag tog med till jobbet och åt till frukost, värmde på den lite i micron först och den var lika god i dag som i går.


Äggmuffins

Smörj en muffinsform. 
Knäck ett ägg per hål. 
Salta o peppra lite. 
Rör ev. om gulan lite eller behåll den hel.
Strö lite riven ost
Tillaga i 200 grader i 10-12 minuter. 
De stelnar lite på eftervärme så gör inget om de är lite lösa när du tar ut dem från ugnen.

Så himla enkelt och gott det här var. Det smakar som en blandning av stekta ägg och omelett men det går ju så mycket fortare att göra många när man kan göra dem samtidigt i ugn. Det bästa av allt - man slipper stekoset.

Jag tycker inte om hel gul så jag rörde om ägget lite för att krossa gulan. Nästa gång ska jag prova ha en gula hel för att se hur det blir. Meddelar er då!

Det här kommer jag göra många fler gånger och ska prova lite olika smaksättningar. Jag tror det blir gott med räkost, grönsaker, starkare ost, örtkryddor och/eller bacon. Har ni några bra tips på hur man kan krydda äggen?

Knäck ägg i smorda muffinsformar.
Salta o peppra. Rör eventuellt sönder gulan.
Strö över riven ost.
Efter ca 10 minuter i 200 grader har du goda äggmuffins att njuta av.

4 kommentarer:

 1. Chiliflakes är jättegott på äggen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät gott, det testar jag nästa gång. Tack för tipset!

   Radera
 2. Hej. kan tänka mig att soltorkade tomater, oliver och fetaost kan vara gott. Jag ska prova göra några olika ägg muffins. Jätte bra tips att man kan ta med det som mellan mål eller lunch. Tick tack // Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät spännande. Måste nog prova och då passar de kanske på ett buffébord istället för småpajer som brukar vara populära.

   Radera