torsdag 8 september 2016

Planering på Sörbyn turism och konferens

En trött men nöjd bloggerska har nu landat i soffan med datorn i knäet, tekoppen i handen och Per Morberg och Vad blir det för mat på tv:n. Efter två planeringsdagar på annan ort med övernattning kom jag hem mitt i torsdagsstädningen. Men nu är huset städat och fint och jag njuter lite extra.


Planeringsdagarna hölls på Sörbyn turism och konferens, ett vackert ställe ca 8 mil från Luleå. Där blev vi bjudna på god mat, fika, arbetsro och vacker utsikt. Men jag förstår inte att det ska vara så svårt att köpa hyfsat gott te. Tur att jag är rutinerad och alltid bär med mig egna tepåsar.

På onsdagkväll fick vi välja mellan två olika aktiviteter - matlagning eller måleri. Vad tror ni jag valde? Självklart tog jag tillfället i akt att få laga mat i ett restaurangkök med en riktig kock, alltid lika kul att få lite tips o idéer.

Vi lagade en supergod 3-rättersmiddag tillsammans under två timmar. Se'n satte vi oss vid ett fint dukat bord och började med en renstekscheesecake o tranbärssås, fortsatte sedan med perfekt stekt reninnanlår (kocken fick ansvaret för köttet) med rösti, svampsås och annat gott. Middagen avslutades med hjortronpaj och citron-creme fraîche. Efter det var jag så mätt o trött så jag somnade ovaggad.


Mer om matlagningskvällen kommer om nån dag, måste bara gå igenom drygt 100 kort först. Jag hoppas att jag även har hunnit få alla recept mejlade till mig till dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar