onsdag 31 augusti 2016

Ädelostsås

Till fredagens grillade entrecôte gjorde jag en ädelost-sås som hela familjen tyckte om, förmodligen för att jag gjorde den ganska mild i smaken. Ädelost kan variera rätt mycket i smak och barnen tycker inte om stark ädelost, så jag valde den milda gräddädeln och använde dessutom ganska mycket grädde.


Ädelostsås

1 pkt gräddädelost (trekant)
2,5 dl grädde
salt o peppar

Smula ner osten i en kastrull tillsammans med grädden.
Koka upp på svag värme så att osten smälter.
Smaka av med salt o peppar.
Servera till kött.

Det finns olika styrka på ädelosten, vi valde den milda. Men om du älskar ädelost så väljer du så klart en starkare variant. Detsamma gäller med mängden grädde. Det är så himla olika hur mycket man ville använda beroende på tycke o smak. Börja med lite mindre grädde och smaka dig fram till en perfekt ädelostsmak.

Jag använder ju ofta dessertost med smak t.ex. vitlök eller chili när jag brukar göra ostsås och sån ost-smak måste man inte anpassa lika mycket. Ädelost-smak kan ju vara väldigt speciell och framför allt barn kan ha svårt för den.

Nu när jag drar ner på kolhydrater så mycket som möjligt, så såg jag att ädelost i bit är mycket bättre att använda än de smaksatta dessertostarna som Cantadou, Crème bonjour och vad de nu heter. Tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar