Till dagens middag ugnsstekte jag röding med dill och grädde. Superenkelt och supergott!
Röding i dillgrädde
röding, filéade och utan skinn
salt
citronpeppar
dill
grädde
Lägg rödingfiléerna i en ugnsform.
Krydda dem med salt och citronpeppar.
Strö rikligt med dill över. Häll på grädde.
Tillaga i 175 grader i ca 10 minuter om du har lika tunna filéer som vi hade,
i annat fall får du öka på tiden.
Det blir så himla god sås av grädden som blir smaksatt av dill, salt o citronpeppar. Och så mycket enklare att göra allt i ett, istället för att steka fisken för sig och göra såsen för sig. Till fisken o såsen serverade jag vårt nya favorittillbehör - ugnsstekt broccoli och blomkål.
Det fungerar med nästan vilken grädde som helst till detta. I dag hade jag vispgrädde, men jag har även använt gräddsorter med lägre fetthalt och även Oatlys iMat (havregrädde) och det har alltid blivit lika gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar