torsdag 28 januari 2016

Krångla inte till det

Lax är så gott i sig så man behöver inte krångla till det. De frysta portionsfiléerna förenklar hantering och tillagning ytterligare. Jag lägger laxen i kylskåpet på kvällen så är den tinad och redo att tillagas när jag kommer hem från jobbet.

Med lite planering är det inga problem att äta nyttigt och gott varje dag!

I dag gjorde jag en riktigt enkel, men ändå så otroligt god, laxmiddag. Krångligare än så här är det inte att ordna en riktigt god middag


Enkla goda ugnslaxen
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, krydda med salt, citronpeppar och dill, 
häll grädde runt om,
ställ in formen i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter.

Medan laxen stod i ugnen gjorde jag broccolimos (mixa kokt broccoli med lite grädde och kryddor) och fixade en sallad.


Ida kom ner till mig i natt och hade svårt att somna om så då höll hon även mig vaken och det börjar jag känna nu, så nu längtar jag till sängen. Men först ska jag fixa klart det sista inför helgen, för torsdagar är den stora plockdagen, dvs alla golv, bänkar och bord ska vara tömda på grejer. För jag vill börja helgen på bästa sätt - ett städat hus. 

Torsdagkväll innebär också att planera en god fredagsmiddag. Behöver något tas upp ur frysen? Behöver något handlas? Ni vet -Planering, som jag älskar och som är nödvändigt för att få den lugna och mysiga starten på helgen, som jag älskar. Det lutar åt att det blir fläskfilégryta med potatis- och sötpotatisklyftor tillsammans med ett glas rött imorgon. 

Vad har ni för fredagmiddagsplaner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.