fredag 15 januari 2016

Citron- och örtlax

Ibland lyckas man lite extra bra! Den här laxen var perfekt tillagad, jag tog ut den i precis rätt tid. Den bara smälte i munnen. Så kul när man lyckas så där lite extra, men Ida som var sur (trött o hungrig) svarade snabbt "Jag vill inte ha nå som smälter i munnen" :)


Citron- och örtlax
ca 500 g lax
0,5 citron, pressad
salt peppar
Citron- och örtröra
1 dl basilika
1 dl persilja
2 msk olivolja
0,5 citron, pressad
flingsalt
peppar

Mixa ihop basilika, persilja, olivolja och pressad citron.
Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Lägg laxen i en lätt smord ugnsform.
Pressa citron över laxen, salta och peppra.
Strö citron- och örtröran över laxen.
Tillaga i 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med blomkålsmos eller potatismos.


Nu har jag ätit den här laxen till en middag och två luncher och jag blir fortfarande lycklig när jag äter den. Så härligt fräscha smaker (och så perfekt tillagad lax, men det blir svårt att lyckas med nästa gång). 

Jag åt pressad blomkål till laxen för jag verkligen älskar kombinationen blomkål och lax. Har ni provat det? Blomkålsmos med grädde är riktigt, riktigt gott. Har ni inte testat det så måste ni göra det nästa gång ni äter lax.


Jag hade planerat för en lugn hemmakväll slumrandes i soffan efter första arbetsveckan. Men så blev det inte för Ida hade andra planer! Hon har ju blivit en riktig baskettjej och det är inte bara egna träningar och matcher som gäller utan hon ser gärna både Luleås herr- och damlag. I kväll var det dags för herrmatch när BC Luleå mötte Örebro, men tyvärr gick vi miste om spänningen för Luleå vann stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar