onsdag 20 januari 2016

Hjortfärsbiffar med grönpeppar

Söndagens goda middag fixade Leif och som vanligt är det lite svårt att få mått på ingredienserna av honom. Men han gjorde sitt bästa, så jag hoppas att alla måttangivelser stämmer. Men som vanligt gäller det ju att smaka och känna sig fram så att det blir bra just för dig.


Hjortfärsbiffar med grönpeppar
5 hg hjortfärs
1 potatis, kall pressad
1 dl matlagningsgrädde
1 msk konjak
1 msk grönpeppar, smulad
120 g västerbottensost, riven

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig färssmet.
Forma biffar som du steker i smör.

Dessa biffar som vi åt med grönpepparsås blev riktigt saftiga och goda. Vi använde hjortfärs men självklart blir det gott med nötfärs eller annan viltfärs också. Köttfärs, konjak och grönpeppar är en bra kombination.

Jag och Olivia valde vitkåls- och morotspasta till biffarna medan de övriga åt potatis. Grönpepparsåsen har jag inte fått receptet på ännu så det får vänta nån dag innan det publiceras. Men jag vet att han använde en bit grönpepparost i alla fall.


Kylan biter sig fast och verkar inte vilja ge med sig. Vill bara stanna inne i värmen och slippa gå ut, men det fungerar ju inte när man har ett jobb att sköta och barn som ska på aktiviteter. Men jag ska väl inte klaga att termometern är närmare minus 30 här, hos Leif är det minus 40. Brrrr.

Nej nu ska jag lägga mig under filten i soffan och vänta in Sveriges Mästerkock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar