tisdag 21 april 2015

Olivias vegetariska pasta

Nu är jag i städ- och röjartagen igen och längtar till helgen då jag är ledig och har lite tid att städa, slänga och organisera i våra förråd. Leif bara suckar :) Jag har köpt två Malm-byråer i dag, lite skamfilade men billiga och de blir perfekta i förrådet för att kunna lägga undan saker, bort från damm. Att de är lite skamfilade gör inget i detta förråd längst ner och längst bort i huset. Dit ingen utom vi ska.

När jag kom hem från Stockholm hade Olivia fixat god middag till mig och henne. Hon hade inget recept med exakta mått att ge mig men det här duger bra…hoppas jag.


Olivias vegetariska pasta
pasta
zucchini
paprika
burkchampinjoner
curry
grädde

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Stek grönsakerna några minuter i olja så att det blir lite mjukare, men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.
Blanda ner champinjonerna så att det blir varma.
Krydda med curry.
Blanda ner pasta och grädde, låt allt bli varmt.


Mmm vad gott det var. Curry är en av Olivias favoritkryddor så det var inte helt överraskande att hon använde det till denna rätt. Det viktiga med grönsakerna är att inte steka dem för länge så att de blir mjuka helt utan tuggmotstånd. Och det hade Olivia lyckats med väldigt bra - de var perfekta!

Självklart kan du använda färska champinjoner men har du inte det hemma då gör du som Olivia och använder en burk istället. Man tager vad man haver….


Nu har jag suttit uppe och drömt om ett fint och välsorterat förråd alldeles för länge och jag måste skynda mig i säng. För i morgon är det dags för ännu en arbetsdag med full fart och tusen olika grejer på att-göra-listan. Men visst är det härligt nu när det är så ljust på morgonen, det blir genast så mycket lättare att stiga upp. Både jag och Ida vaknade hyfsat tidigt så vi fick en lugn och skön morgon utan stress.

2 kommentarer:

  1. Gjort pastan idag, men satt i lite fler grönsakerna. Himla gott. Tack för ett bra recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan aldrig få för mycket grönsaker! Kul att du gillade receptet.

      Radera