Varma mackor är också en typisk fredagsmiddag enligt mig, speciellt när man lyxar till den med god fyllning. En typisk fredagsmiddag ska vara lättfixad, god (helst enligt hela familjen) och snabb att städa/diska bort.
Varma mackor med champinjonstuvning
1 liten burk champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 krm salt
peppar
rostbröd
riven ost
Häll av spadet och fräs svampen i lite margarin.
Strö mjölet över svampen och rör om.
Späd under omrörning med mjölk.
Koka på svag värme 2-3 minuter, späd ev med mer vätska.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela stuvningen på rostbröd.
Strö riven ost över.
Gratinera mackorna i 225-250 grader i 5-10 minuter tills osten smält och mackorna fått färg.
Det här receptet utgick Olivia från men hon höftade lite, tog lite mer av något och lite mindre av något annat. Precis som man ska göra när man lagar mat och sen smakar man av lite då och då så att det blir som man tänkt sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar