lördag 24 augusti 2013

Pestokyckling i ugn - god till sallad

Vilken solig och härlig dag det verkar bli i dag. Måste skynda mig att städa klart så jag får gå ut i solen och njuta. Har ett jobb-erbjudande eller rättare sagt ett samarbete jag måste ta ställning till också. Måste läsa på lite så jag vet vad det innebär, men läsa kan man ju göra ute i solen. Perfekt!

Igår åt vi en god kycklingsallad med pestokyckling som tillagades i ugn. Detta måste ni prova för det är både enkelt (slipper stå o steka all kyckling) och gott (med god pestosmak). Mycket godare att använda den här kycklingen till en kycklingsallad istället för färdiggrillad kyckling.

Pestokyckling i ugn - god till sallad
1 kg  kycklingfiléer
0,5-1 dl pesto
flingsalt
svartpeppar

Skär kycklingfileerna i 2-3sm stora bitar och lägg i en ugnsform. 
Häll över peston och blanda runt så att allt blandas väl.
Tillaga i 220 grader ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Strö över flingsalt och svartpeppar


Oj så gott det här var, men då älskar jag ju både pesto och kyckling. Jag serverade kycklingen tillsammans med skålar fulla med grönsaker, tacostyle, så fick var och en blanda ihop sin egna kycklingsallad. Alla var nöjda och glada och tyckte om middagen. Inte varje dag det är så :)

Jag använde, som vanligt, Icas röda pesto som har underbart god smak och är nötfri.
Kyckling och pesto i en ugnsform på väg in i ugn
Färdigstekt pestokyckling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.