fredag 2 augusti 2013

Havrecookies med choklad

Here we go again! Överallt läser man om att det är såå varmt ute idag och alla söker skugga. Själv sitter jag inne och tittar ut på regnet och längtar efter lite solsken. Vi har nyss kommit hem från Isaks första fotbollsmatch i helgens Luleåspelen, vi blev rejält blöta för självklart passade det på att regna som mest under matchen. Men prognoserna säger att vi får sol imorgon och på söndag. Vi hoppas på det!

Jag har ju glömt ge er receptet på en av kakorna från Idas fikabuffé, det var nog den godast dessutom.
Havrecookies med choklad
170 g smör
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g mörk choklad
ev. 100 g choklad (gärna av två olika sorter) till garnering

Rör ihop smör och socker poröst.
Hacka chokladen och rör ner den och övriga ingredienser till en kakdeg. Om inte degen går ihop kan man tillsätta en matsked flytande smör.
Rulla bollar och tryck med en gaffel dem lite platta, lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugnen 175 grader 20 minuter cirka.
Låt kakorna svalna och ringla över smält choklad.

Alldeles för goda kakor! Dessutom är de godast direkt från frysen....och sånt är farligt. Choklad är alltid en favorit hos mig och havre ger en otroligt god smak i kakor så det här var en riktig höjdare. Jag blev lite slö och orkade inte smälta choklad och ringla över, men de var goda i alla fall. Använd mjölkfritt margarin och mjölkfri choklad så är kakan både utan mjölk och ägg.


Nej om jag skulle försöka väcka tonåringen för om en timme ska vi iväg på kalas. Det första av flera augusti-kalas, på torsdag är det dags för nästa. Ha en bra fredag oavsett om det är i sol eller regn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar