fredag 9 augusti 2013

Full dag och mage

Det är en trött Ida som just nu kämpar med att inte somna :) Hon har haft fullt upp i dag på kusin Emelies sista dag här hos oss. De började med att åka till Teknikens hus där de hade kul i nästan fyra timmar. När de kom hem bytte de om till badkläder och vi åkte till Aronsbadet, ett utomhusbad på andra sidan stan där de roade sig med att bl.a. åka vattenrutchkana i över en timme.


Till dagens avskedsmiddag bjöd vi på grillade kycklingfiléer som jag fyllt med röd pesto, salami och mozzarella. Ni som har missat det receptet får det här igen, det är så gott så det tål att upprepas.

Grillade fyllda kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
4 salamiskivor
pesto
1 boll mozzarella
salt o peppar

Skär ett snitt i kycklingfiléerna och vik upp dem.
Stryk på ett lager pesto på båda insidorna.
Lägg dit en skiva salami och skivad mozzarella.
Vik ihop kycklingen.
Salta och peppra.
Grilla några minuter på varje sida. Skär i kycklingen så att du är säker på att den är genomstekt som är så viktigt när det gäller kyckling.


Till det bjöd vi på krämig pestopasta som vi har ätit minst en gång i veckan den här sommaren för den är så enkel och så god. Precis som man vill ha det, eller hur? Det som blir över (om man lyckas att inte äta upp allt) är perfekt att göra en pastasallad av.

Krämig pestopasta
pasta
pesto
grädde
turkisk yoghurt
svartpeppar

Koka pastan. Häll bort vattnet.Blanda i några matskedar pesto.
Häll i lite grädde och turkisk yoghurt.
Låt allt bli varmt.
Smaka av med nymalen svartpeppar och ev. mer pesto.

Dessutom gjorde jag en somrig sallad med bl.a. nektariner. Det gäller att passa på att använda nektariner nu när de är som godast...och billigast. Det blir supergott i en sallad.

Sallad med nektariner
sallad
2 tomater
2 nektariner
gräslök

Täck ett fint fat med sallad.
Tärna tomater och nektariner. Lägg ovanpå ruccolan.
Klipp gräslök över.


En avskedsmiddag måste innehålla en efterrätt. Eller det kanske den inte måste men vi låtsas det :) Jag gjorde i alla fall en krispig och knäckig hjortonpaj eftersom vi hade kvar så mycket grädde från veckans tidigare efterrätter.

Hjortronpaj
200 gr smör, smält
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
6-8 dl hjortron

Täck en pajformsbotten med hjortron.
Blanda pajdegen och tryck den över hjortronen.
Grädda i 200 grader i 35 minuter.
Servera med grädde eller glass.

Vi har ätit alldeles för mycket dessa dagar men det blir lätt så när man har gäster och det är semestertider. Nu får vi skärpa till oss när vardagen drar igång med skola och jobb. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar