Äntligen fredag!
Det har varit en lååång vecka med få timmar hemma i soffan, men nu har vi en härlig helg framför oss.
Snart är min första viktväktarvecka över och det har gått riktigt bra, trots alla frestelser. Det är inte ofta vi har fikabröd på jobbet men den här veckan har varit hemsk. Det började på måndag med butterkaka som är en storfavorit för mig, sen var det dags för godaste tårtan på tisdag och den har funnits kvar hela veckan och tagits fram till varje fika och idag avslutades det med Remi, med min favoritkombination choklad och mint. Men jag har inte smakat en smula. Stolt över mig själv!
Man kan äta god fredagsmysmat med ViktVäktarna! Om ni nu hade trott nå annat? Den här rätten innehåller många av mina favoriter, så det är ju inte så konstigt att det blev gott. Tyvärr hade jag inget vitt vin på kylning annars hade jag tagit ett glas vin också, nu blev det isvatten. Kanske godaste måltidsdrycken trots allt.
Kräft- och spenatpasta på salladsbädd VV 1 portion (6 propoints/portion)
125 g bladspenat
1 dl kräftstjärtar
1 dl pasta okokt
1 bit isbergssallad
1 bit gurka
5 körsbärstomater
salt o peppar
Dilldressing
1 dl lättfil eller yoghurt naturell 0,5%
1 msk dill
0,25 krm cayennepeppar
örtsalt
Tina ev fryst spenat på svag värme i kastrull eller full effekt i mikron. Salta och peppra.
Strimla salladen, skär gurkan i bitar och tomaterna i halvor.
Blanda ihop dressingen.Koka pastan.
Blanda ner spenaten i den färdigkokta pastan. Vänd ner kräftstjärtar och tomathalvor.
Lägg sallad och gurka på en tallrik, häll pastablandningen över. Avsluta med att ringla dressingen över alltihop.
salt o peppar
Dilldressing
1 dl lättfil eller yoghurt naturell 0,5%
1 msk dill
0,25 krm cayennepeppar
örtsalt
Tina ev fryst spenat på svag värme i kastrull eller full effekt i mikron. Salta och peppra.
Strimla salladen, skär gurkan i bitar och tomaterna i halvor.
Blanda ihop dressingen.Koka pastan.
Blanda ner spenaten i den färdigkokta pastan. Vänd ner kräftstjärtar och tomathalvor.
Lägg sallad och gurka på en tallrik, häll pastablandningen över. Avsluta med att ringla dressingen över alltihop.
Det här ViktVäktar-receptet modifierade jag en aning, genom att lägga till mer grönsaker och ta bort 1 dl räkor. Om du väljer att äta både kräftor och räkor så blir det 8 propoints/portion istället eller kanske lägger till ett kokt ägg för 2 propoints.
Det här blev en rejäl portion men det behövdes i dag för jag var så himla hungrig. Det blev jättegott så det här kommer jag göra fler gånger, perfekt att ta med i lunchlådan men då halverar jag nog receptet. Olivia provsmakade också och godkände det "Helt i min smak - kräftstjärtar, spenat, dill och pasta"
Det här blev en rejäl portion men det behövdes i dag för jag var så himla hungrig. Det blev jättegott så det här kommer jag göra fler gånger, perfekt att ta med i lunchlådan men då halverar jag nog receptet. Olivia provsmakade också och godkände det "Helt i min smak - kräftstjärtar, spenat, dill och pasta"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar