fredag 9 september 2011

Ugnsbakad lax, potatis, morötter och rödbetor med fetaostkräm

Vi har precis avslutat en mysig och god fredagsmiddag bestående av lax, rotsaker och fetaostkräm. Det är så enkelt att göra allt i ugnen men eftersom rödbetor färgar av sig så mycket använde jag tre olika formar, en till laxen, en till rödbetorna och en till resten. Har ni provat ugnsbaka rödbetor? Om inte, så gör det! Det är jättegott och enkelt.

Nu ska jag gå och slutföra kakorna jag har börjat baka. De ser riktigt smarriga ut. Recept kommer under helgen men jag kan avslöja att det innehåller kola och choklad.
Ugnsbakad lax, potatis, morötter och rödbetor med fetaostkräm
potatis
morötter
rödbetor
lax
fetaostkräm
100 g fetaost
2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
1 tsk flytande honung
flingsalt
peppar

Skala och dela potatis, morötter och rödbetor i mindre bitar. Rödbetor tar längst tid så gör de bitarna minst.
Olja formarna och häll i rotsakerna. Salta.
Ungsbaka i 200 grader i 30-60 minuter beroende på hur stora bitar du har.
Salta och peppra laxen, lägg i en smord ugnsform.
Ställ in i ugnen när det återstår ca 20 minuter av rotsakerna så blir det klart samtidigt.
Fetaostkräm
Mosa fetaosten med en gaffel.
Blanda med crème fraiche eller turkisk yoghurt.
Smaka av med honung, salt och peppar.
Servera allt tillsammans.

2 kommentarer:

  1. Vet att det var längesedan det här inlägget gjordes! Men jag råkade snubbla över ditt recept när jag letade efter middagstips och nu har jag ätit detta till middag!
    Åhhhhh vad gott!!!
    Tack Tack! :D
    Det var så mumsigt och enkelt, det här ska jag göra fler gånger!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att det var gott!
      Det bästa med bloggen är ju att alla recept finns kvar så man kan söka inspiration i all evighet (nästan) och man behöver inte bara testa de senaste recepten.
      Hoppas du hittar mer gott här hos mig.

      Radera