lördag 6 juni 2009

Nationaldagsbuffé

Idag har Åsa, Lars, Maja och Einar varit här. Det är så himla kul att träffa dem, men det blir alldeles för sällan. När jag frågade Olivia vad hon tyckte vi skulle bjuda på sa hon på en gång "Buffé! Det är så gott att plocka lite olika saker". Hon är sin mors dotter. Jag älskar också buffé, både att göra och äta. Ett perfekt tillfälle att prova nya saker. Misslyckas man med något, så finns det annat som är gott i alla fall.

Vi började med fika då hade jag bl.a. gjort nationaldagsbakelser av banankakan med glasyr som jag bakade för nån helg sedan. Ida och Isak fick bakelser gjorda på äggfri drömtårta.

Våra bakelser

Äggfri bakelse

Dagens buffé hade mycket italienskt över sig, men sen blev jag så sugen på löjrom så jag kunde inte låta bli att göra några snittar med löjrom också.

Buffén bestod av kycklingben, festkyckling med ruccola, ruccolapaj, focaccia, sallad, tomat-&mozzarellasallad, ägg-&löjromsnittar, räk-&löjromfrestelse, pestodressing, thaichili-dressing, oliver, tapenade, bulgur och risoni.

Till efterrätt åt vi kladdig rabarberpaj med glass.

2 kommentarer:

  1. Buffén var gudomlig! Varje rätt var en sån där som man ville ta mer av, helst flera gånger. Så var det vid fikat och efterrätten också och det ledde till att våra magar var oerhört fulla efteråt - det var länge sen jag varit så mätt... Sist men inte minst vill jag säga att vi alla hade det jättetrevligt tillsammans med er. Tack för i går!

    SvaraRadera
  2. Tack själv! Vi tyckte också att det var trevligt - som vanligt. Ida har småblåsor på tungan. Funderar om det kan vara den sura godisen som hon "råkade" äta som har gjort det:)

    SvaraRadera