fredag 5 juni 2020

En god tradition

På jobbet njuter vi lite extra på fredagar, inte bara för att det är fredag och snart helg utan även för att vi till förmiddagsfikat turas om att fixa gott fika. Gissa om det är veckans höjdpunkt! Det vanligaste är att det dukas fram olika sorters bröd, pålägg och grönsaker och lite ost o kex, men vi har även bjudits på quesadillas, varm korv med bröd och smörgåstårta. 

Och nästan alltid är det nå sött efteråt, det vanligaste är nog en skål med olika sorters choklad men ganska ofta bjuds det även på hembakat. Det har varit småkakor, tårta, mjuka kakor och pajer. 

Det är inga krav på vad som måste finnas och de tre som fixar bestämmer helt själv vad de vill bjuda på. Enkelt, gott och en helt underbar tradition.Idag var jag en av de tre som fixade fikat och vi höll det ganska enkelt men gott. Olika sorters mjukt o hårtbröd, kex, skinka, ost, dessertostar och grönsaker o vindruvor fanns på mackbordet. Till efterrätt hade jag bakat en rabarberpaj med kanel o kokos som vi serverade med vaniljsås. En perfekt sommarefterrätt som är så enkel att göra till många.

Nu tar vi sommaruppehåll med vårt fredagsfika och när vi drar igång igen till hösten dröjer det ganska många veckor innan det är min tur igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar