lördag 25 april 2020

Bregottkakor med Norrgott

Vill ni slänga ihop nå gott till dagens fikastund? Då tycker jag att ni ska prova dessa supergoda kakor som var så enkla att göra. När man använder smält smör blir det så mycket enklare att baka tycker jag, ingen maskin eller elvisp behövs. Det blir en krispig och porös god kaka som passar på vilket fikabord som helst. 


Bregottkakor med Norrgott

150 g Bregott eller Norrgott
0,75 dl socker
1,25 dl maizenamjöl
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna
Blada alla torra ingredienser i en skål
Häll över smöret och blanda till en deg
Rulla små bollar, ca 20-25 stycken, och lägg i formar
Grädda i 175 grader 20-25 minuter


Jag använde så klart Norrmejeriers Norrgott, lokalt o bra. Bregottkakor är en gammal klassiker, men de flesta använder rumsvarmt smör. Det här receptet med smält smör hittade jag hos Fredriks fika. Han använde dock 300 g smör så jag halverade det receptet för att inte ha för mycket fika kvar i frysen som man frestas att gå o småäta av.

Jag hade inga småbrödsformar hemma utan fick ta mina minimuffins-formar istället, men som ni ser så funkade det också.

Lätthanterlig deg som var enkla att rulla bollar av
Kom o fika!

I morse när jag vaknade var det soligt och fint men nu drar det in mer o mer moln och nyss kom värsta stormbyn och eftersom gatorna är fulla av sand o grus såg det ut som en sandstorm ute. Men nu är det lugnt igen. Skumt, undra om det ska blåsa eller vara lugnt idag?

Känns som det blir en innedag idag, är lite sugen på att rensa ett förråd. Blev inspirerad av en kollega som hade rensat o röjt en massa under påsk. Det borde vi också göra, lite segt bara att komma igång. Men när det väl är gjort är det så himla skönt. Bästa känslan!

Hoppas ni får en underbar och frisk lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar