tisdag 31 oktober 2017

Coleslaw på rödkål

Till min Rosa oktober-fest gjorde jag en coleslaw med rödkål för att den skulle bli rosa/lila och passa in på festen. Och den blev inte bara snygg utan den blev riktigt god också.


Coleslaw på rödkål

ca 300 g rödkål
ca 100 g vitkål
2 dl lätt crème fraiche
2 msk majonnäs
örtsalt
nymald svartpeppar

Strimla kålen fint och lägg i en skål
Blanda ner crème fraiche, majonnäs och kryddor.
Rör om ordentligt.
Låt salladen stå i kylen i några timmar.

Det här blev en god och vacker variant av coleslaw som jag kommer göra fler gånger. Ev. tillsätter jag lite äpple nästa gång för att få den lite fräschare och friskare. Jag vill inte ha så mycket "klet" och den här gången lyckades jag riktigt bra.


Visst vet ni att det är i dag, 31 oktober, det är Halloween? Halloween har aldrig gått så obemärkt förbi som i år hemma hos oss. Enda pyntet jag har är en pumpa ute, en hel pumpa för jag har inte ens karvat i den. Den hade så vacker form så jag ville inte "förstöra" den utan den fick stå som den är bredvid en ljuslykta.

Istället för allt plocka fram allt Halloween-pynt har ju huset varit pyntat i rosa till min Rosa oktober-fest och efter festen kändes det bara som onödigt jobb att plocka fram alla halloween-grejer för några få dagar.

I kväll ska jag och Olivia äta Tapas på Luleås bästa Tapas-restaurang, så har vi tur så är vi inte hemma när vi får "bus-eller-godis-besök" och får då behålla allt godis för oss själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar