torsdag 5 oktober 2017

Astrids ugnskyckling Ketjap manis

Den här superenkla och supergoda kycklingen finns redan på bloggen, men det var ett tag sedan nu och ett sånt här kanonrecept kan man inte tipsa om för ofta. Det var ganska länge sedan vi åt den eftersom Ida inte fick äta soja, men nu när vi har konstaterat att hon inte är soja-allergiker kan vi njuta av den igen.

Det som gör att den är så enkel att göra är att man slipper steka kycklingen först, den tillagas från rå till supergod genomstekt i ugnen tillsammans med den smakrika såsen. Man slipper både stekos och smutsig stekpanna.


Astrids ugnskyckling ketjap manis

1 kg kycklingfilé
sås
0,75-1 dl ketjap manis
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan

Dela filéerna i 2-3 bitar, lägg i en ugnsform.
Blanda ihop såsen.
Häll såsen över kycklingen.
Ställ in i ugnen 200 grader 30-40 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Strö ev. timjankvistar över vid servering.

Anpassa styrkan med hur mycket sambal du använder. Ketjap manis är en söt soja så vill du inte ha så sött borde du kunna byta ut lite ketjap manis mot vanlig soja.

Jag åt stekt vitkål till kycklingen men det absolut godaste tillbehöret är ris som suger upp den goda såsen på bästa sätt.


Torsdag är det nya fredag! 
Ja det är nästa så, för redan på torsdagkväll börjar jag slappna av och njuta då jag vet att det bara är den härliga fredagen kvar innan helg.

Vi har knappt återhämtat oss från Olivias alla kalas och allt 18-årsfirande men nu måste vi ladda om för nu är det bara 8 dagar kvar till nästa födelsedag. För fredag den trettonde fyller Isak 16 år och det ska planeras presentinköp, fika, tårta och mat och eventuella kalas. Så det ska jag pyssla på med i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar