tisdag 24 oktober 2017

Mustig långkokt vinköttgryta

Det känns som evigheter sedan vi åt en "vanlig köttgryta", men nu har vi gjort det igen. När Olivia o Isak var små åt vi det relativt ofta för de älskade alla sorters köttgrytor. Men nu var det inte lika populärt 😀 De åt, men det var inget "halleluja moment".


Mustig långkokt vinköttgryta

1 kg grytbitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
800 g krossade tomater
0.5 l rött vin
4 msk kalvfond
5 msk tomatpuré
1-2 msk soja
3 st lagerblad
2 tsk timjan
salt
peppar
3 morötter, tjocka skivor
1 bit kålrot, i bitar

Stek kött, lök och vitlök i omgångar i en stekpanna.
Häll över i en stor gryta
Tillsätt krossade tomater, rödvin, kalvfond, tomatpuré, soja, lagerblad och timjan.
Salta och peppra.
Låt koka ca 3 timmar på låg värme.
Tillsätt morötter och kålrot ca en halvtimme innan grytan är färdig.

Den här köttgryta fick stå o koka länge, länge och det blev så mustigt och gott med perfekt mört kött. Jag åt broccoli till grytan medan de övriga hade ris som tillbehör.

****************

Det har varit lite få och tråkiga blogg-inlägg ett tag men nu ser jag äntligen lite ljus i stress-tunneln och hoppas hinna blogga lite mer framöver. Det kommer lugna ner sig både på jobbet och hemma (hoppas o tror jag) och jag hoppas då få mer tid till bloggen. Bloggen ger mig så mycket energi och jag tycker det är så himla kul att baka o laga mat och sen dela med mig av recept och tips till dig.

I helgen ska jag ha tjejfest med rosa tema - tycker att det är ett perfekt avslut av Rosa oktober. Nu håller jag på att planera mat, dryck och dukning för fullt - så himla kul. Jag spånar för fullt vad det finns för rosa mat som jag kan bjuda på. Har ni några tips? På söndag kommer ni i ett blogginlägg kunna se vad jag kom på för rosa att bjuda på. Instagram kanske uppdateras under kvällen (@matro_sara och #matrofest). Drycken är redan klar. Rosa bubbel, förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.