torsdag 28 januari 2016

Kesofrallor - Glutenfria o Lchf

Jag försöker dra ner på kolhydrater på veckorna och eftersom jag är en mack-människa försöker jag hitta ett bra substitut till mina älskade mackor. I gårkväll provade jag ett recept som en kompis tipsade om, hon använder även mandelmjöl men jag vill ju undvika mandel så jag använde bara kokosmjöl.


Kesofrallor
1,5 dl keso
3 ägg
5 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk olja
lite salt

Mixa keso o ägg med en stavmixer till en slät smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör ner i äggsmeten tillsammans med oljan.
Rör tills du har en slät smet.
Rulla till ca 6 frallor, platta till dem något.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

De här frallorna var riktigt goda, men jag har ändå börjat fundera hur jag kan vidareutveckla dem med lite frön eller kryddor t.ex. Bröd med bakpulver går ju så himla fort att göra så jag slängde snabbt ihop smeten/degen medan Ida gjorde läxan. Jag blev överraskad hur enkelt det var att rulla till frallor, trodde att det skulle vara kladdigare och mer svårformat.

Jag älskar att rosta det mesta så självklart var jag tvungen att provrosta en halv kesofralla också. Och det blev riktigt gott med en lite krispigare yta.

Det blev en härlig deg...
...som gick enkelt att rulla till frallor.
Härlig form, färg och smak.

8 kommentarer:

  1. Vad kan man använda istf gör fiberhusk o kokosmjöl? Enbart glutenfritt mjöl?

    SvaraRadera
  2. Är dålig på glutenfritt, har inte experimetnerat så mycket än. Men jag vet att man ofta använder fiberhusk när man bakar glutenfritt även med glutenfria mixer.

    SvaraRadera
  3. Riktig miss! Skulle röra ihop dessa frallor.
    Huuu jee, måtten helt åt skogen.
    5 dl kokosmjöl o 1 dl fiberhusk???? Till den lilla mängd vätska. Blev vara "pannkaka"
    Tog fyra msk keso o ett ägg, 1 msk olja o sedan fyra msk av det torra, som skulle vara en klibbig deg, väntar på att ugnen värms o jag på resultatet.
    ... men vad är de riktiga propotionerna??? Inte de du nämnt i receptet!!!

    Kan du hjälpa???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det som står i receptet är rätt. Men i någon timme den 28 januari stod det fel. Hann du skriva ut receptet då och följde det?

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Precis, det gjorde jag. Ingen fara mera, lite i morse.
    Det fixade sig o jag fick ljuvliga frallor till morgonteet.
    Nu skall jag i morgon baka ut resten, med rätta mått o sätta i frysen

    Tack för ett super gott recept!

    SvaraRadera
  6. Om man vill baka med mandelmjöl; vilken mängd tar man då??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt att säga, men jag skulle prova på ca 1,5 dl mandelmjöl. Men jag har inte testat och kan inte garantera hur det blir. Om du provar får du gärna skriva o berätta.

      Radera