söndag 14 juni 2015

Tomat- och hallonsallad

Efter flera dagar med matlagning och matplanering blev det ett restaurangbesök i dag. Tack för det! Skönt att slippa tänka på mat ibland. Efter en vecka med mycket matplanering blir det nu en vecka med mycket semesterplanering. Om fem dagar åker vi så det är mycket som måste handlas, fixas och packas inför vår Mallorcaresa. Eftersom vi dessutom ska låna ut huset när vi är borta måste det plockas undan och städas en hel del kommande vecka.

Vill ni ha en god sommarsallad och ett perfekt tillbehör så måste ni prova denna sallad med bland annat tomater och hallon.


Tomat- och hallonsallad
0,5-1 påse ruccola, à 70g
500 g tomater, blandade sorter och färger
olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 mozzarellaboll
125 g färska hallon
balsamicokräm hallon
ev. färsk basilika

Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat.
Krydda med flingsalt, peppar och olivolja.
Toppa tomaterna med riven mozzarella och hallon.
Ringla över hallon-balsamicokrämen och strö ev. över basilika före servering.

Gott och annorlunda med hallon i en sallad. Sedan tidigare visste jag att ruccola, tomat och mozzarella var en perfekt kombination, nu var det kul att utöka salladen med hallon. I stressen när allt skulle dukas fram glömde jag strö över lite basilika, får försöka komma ihåg det nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar