söndag 6 oktober 2013

Ricossa Gavi - gott vitt vin

Söndagkvällen är här och som vanligt har helgen gått alldeles för fort. 
Ida har varit på kalas i dag och haft såå roligt men vilken ljudnivå det var! Direkt därifrån åkte vi hem och började med maten och jag lyxade till det med ett glas vin. På kalaset i fredags bjöd jag på ett gott vitt vin som jag aldrig smakade då eftersom jag valde rött istället. Men ikväll smakade jag ett glas och det var riktigt gott som apéritif så det här kommer jag köpa fler gånger.


Ricossa Gavi är ett torrt, vitt vin från det kända vindistriktet Gavi, tillverkat uteslutande av druvan Cortese. Vinet har en ungdomlig och frisk doft med inslag av citrus, grönt äpple, vanilj och viss mineralitet. Smaken är torr och frisk och har en aromatisk karaktär som påminner om vita blommor, citroner, gröna äpplen och honungsmelon. Det här är ett vin som lämpar sig utmärkt för en viss tids lagring.

Servera vinet som apéritif eller till fisk och skaldjur. Det är även ett fint komplement till ost och grönsaksrätter.
Pris: 76kr
Artikelnummer: 2872
Ursprungsland: Piemonte, Italien.
Producent: Mondo del Vino


Dagens middag blev en enkel och god chilikycklinggratäng som jag åt med färsk spenat och de övriga åt pasta till. Ni som har följt mig ett tag vet att jag inte tycker om stek-os, speciellt nu när vi inte har något köksfläkt installerad. Därför var den här kycklinggratängen perfekt eftersom jag la kycklingen rå i gratängformen och sen hällde jag på två olika såser som fick tillagas tillsammans i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar