fredag 21 juni 2013

Midsommarmat och dryck

Det blev en väldigt lugn midsommarafton för oss. Men efter diverse förkylningar och mycket jobb varken ville eller orkade vi göra nå annat än grilla här hemma och bara vara familjen.

Vi grillade en hel fläskytterfilé som legat i marinad hela da'n. Till det åt vi chipotlesås, pepparrotsås (ni måste följa länken och se det otroligt tråkiga inlägget, det har hänt en hel del med mitt blogg-skrivande sen dess), sallad, pasta och grillad potatisgratäng.


Till middag dracks det en hel del olika drycker. Vi är en familj med olika smaker. Isak ville ha Fanta (han drack flera liter i Turkiet men verkar inte ha lessnat) och Ida som inte tycker om bubblor fick en bål med saft, lite Fanta, apelsin och vattenmelon.

Leif provade Jeremiah Weed, en dryck som ursprungligen kommer från Kentucky USA. Drycken har en söt och kryddig karaktär och passar lika bra som sällskapsdryck som till mat. Den är något lättare än öl och ett bra alternativ för den som föredrar något lite sötare men med bibehållen karaktär. Själv öppnade jag en ny box med rosévin. Måste vara sommarens snyggaste vin-förpackning designad av Camilla Thulin.


Till efterrätt blev det jordgubbar...som hos de flesta andra på midsommarafton. Men de hann jag inte ta kort på innan barnen hade kastat sig över och slukat dem. Men inte var det några höjdarjordgubbar, lite sura och inte så mycket smak och ofantligt dyra. Nu längtar vi till Norrbottensbären kommer, men det lär vi få vänta några veckor till på. I år har vi dessutom planterar några egna jordgubbsplantor, så har vi tur så får vi egna solmogna, röda härliga bär i juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar