söndag 23 juni 2013

Godaste och roligaste kycklingen

Vilken tur med vädret vi har haft idag. När vi vaknade var det mulet, grått, blåsigt men inget regn. Perfekt för en städ- och tvättdag (hann inte klart med städningen igår). Sen när vi var klar med städandet sprack det upp och blev en solig skön kväll så vi kunde grilla och sitta ute.


Det var dags för godaste (och roligaste) kycklingen igen. För första, men inte sista, gången i sommar grillade vi en hel kyckling på ölburk. Visst har ni provat det? Om inte, så måste ni prova det snart. Kycklingen blir så saftig, krydddstark och god. Jag är verkligen nöjd med receptet som ni hittar här. Det vanligaste felet man gör när man ska tillaga hel kyckling, det är att man kryddar för lite. Använd starka kryddor och krydda mycket mer än du tror.


Till kycklingen åt vi ugnsstekt färskpotatis och broccoli och självklart gjorde vi godaste och enklaste kycklingsåsen också - yoghurt och thaichilisås.


Nu är vi redo för en ny arbetsvecka, som börjar med en liten sovmorgon i morgon eftersom Ida ska till tandläkaren. Efter den här helgen då vi alla har lyckats vända på dygnet en aning känns det perfekt att få sova en timme längre än vanligt,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.