tisdag 18 juni 2024

Bönfrallor glutenfria

Hallå, stanna tiden en aning. Jag tyckte att det nyss var början av maj och nu har vi passerat mitten av juni, jag hinner inte med. Det börjar ju bli dags att planera och förbereda våra juli-kalas. Intensiva jobbdagar och lite sämre väder gör att jag inte är ute och njuter av sol och värme på lunchen eller kvällarna och då glömmer jag nästan bort att det är sommar nu.

Det är ingen nedtrappning på jobbet inför semestern utan det är full fart och enormt koncentrations-krävande dagar då jag lär mig sååå mycket om arbetsrättsliga avtal och regler, konfiguration av ett nytt system och inte minst engelska eftersom alla workshops vi har nu är på engelska. Så efter middagarna orkar jag inte mycket mer än att ligga i soffan och se nån serie eller nån em-fotbollsmatch. Men det är tur att jag älskar att lära mig nya saker för dagarna är "jobbiga" men så otroligt roliga.

Nu är jag i Luleå och får äta hemlagade middagar men när jag är i Kiruna är det perfekt att äta yoghurt och nån macka på hotellrummet till middag. Mackor är min riktigt stora lass, finns inte mycket som är godare än det. I ett försök att göra mina mackor lite nyttigare testade jag ett viktväktarrecept med vita bönor. Jag tror att en fralla inte ger en enda point för er som räknar viktväktar-points.


Bönfrallor

300 g stora vita bönor avrunnen vikt
3 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 msk citronsaft
0,5 tsk salt

Toppa med t.ex sesamfrön

Lägg allt i en skål och mixa ihop till en kladdig och jämn smet med en stavmixer.
Låt stå och svälla ca 10 minuter.
Fukta händerna och forma 6 runda bullar. Fukta händerna mellan varje ny bulle.
Lägg på en bakpappersklädd plåt och strö på ditt val av topping.
Grädda i mitten av ugnen i 200° tills frallorna är gyllene, 20–25 minuter.

Smaken är helt okej och visst blev de fina? Men jag har lite svårt med den lite "svampiga" konsistensen, det blev dock bättre när man rostar det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar