lördag 1 juni 2024

Kirunavecka

Men alltså vad har vi för dagar💕 
Jag älskar att vi har sommar redan i maj och jag hoppas att det här underbara vädret fortsätter länge. Äntligen kan vi hänga på vår älskade altan igen. Det finns inte mycket som slår en kopp te i kvällssolen. Ja det skulle väl vara frukost ute i värmen eller ett glas Cava innan maten😀

Tyvärr har jag inte kunnat vara på altanen något i veckan eftersom jag har jobbat i Kiruna. Men det tar jag igen i helgen.

Måndagkväll var nog en av mina bästa kvällar i Kiruna då fick jag en rundtur runt LKAB och Kiruna och fick höra en massa historia. Strålande sol och sommarvärme gjorde att kvällen blev kanonbra. Vi hade jobb-besök från Tyskland och Spanien så det var fint att kunna visa dem SommarSverige från sin bästa sida.


Spegelblankt och fint i Jukkasjärvi. Vi var även en sväng förbi ishotellet där taket hade smält bort men resten stod kvar så man såg de olika rummen bl.a.
Långt där borta ser man Kebnekaise
Den vita höga byggnaden med en svart fyrkant (stort fönster) är Scandic, där jag oftast bor när jag är på jobb i Kiruna. 
Kyrkan på sin nuvarande plats, men snart ska den stora kyrkan flyttas i ett stycke till sin nya plats i nya Kiruna Centrum.
Fin gammal träkyrka
Altartavlan målad av prins Eugen
Taket inne i kyrkan
Utsikt från hotellrummet över stadshuset och klocktornet på stadshustorget. Solen står högt trots att klockan är halv tio på kvällen.
Jag hade lite annorlunda och otymplig packning när jag åkte upp i söndags😀
Jag var ju "tvungen" att ta med mina fina morsdagsblommor som jag fått av Olivia. Hela veckan kunde jag njuta av den fina buketten. Ett hotellrum har nog aldrig varit så mysigt och fint💞
Veckans absolut godaste!
För en choklad-tok som mig så slog det här allt. Trots att jag var ordentligt mätt kunde jag inte motstå denna goding.
Annars var nog det här veckans mat🙈
En halv yoghurt, en macka med phildelphiaost och en kopp te på hotellrummet (och på tåget hem) var det som middagarna bestod av. Mycket roligare än så är det inte att bo borta😀 Tack o lov i alla fall att jag bor inne i centrum där jag kan strosa och fördriva lite tid på kvällarna innan jag går förbi Coop på väg till hotellet för middag och lite tv-tittande. 

2 kommentarer:

  1. Finns det många affärer i Kiruna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja inte speciellt. Men det är ändå ett bra tidsfördriv på kvällarna :)

      Radera