söndag 4 februari 2024

På väg igen

Då var helgen slut och jag har packat väskan för tre dagar i Kiruna. Eller rättare sagt väskorna, jag har en väska med kläder osv, en ryggsäck med jobbgrejer och en liten väska med matsäck till tåget. Ordning och reda och lätt att ha stenkoll på att allt är med och var det är.

Så imorgon är det tidig uppstigning och några timmar på tåg som gäller innan arbetsdagen sätter igång på allvar. Kommer dock att jobba lite på tåget, bl.a. har jag ett teamsmöte så det gäller att uppkopplingen fungerar.

Funderar på att köpa en större termosmugg till mina resor.

Tänk att det här jobb-bytet från Region Norrbotten till LKAB blev så bra. Ja jag vet att jag bara har varit där tre veckor och det kanske fortfarande är "nyhetens behag" och "smekmånad". Men jag var själv lite skeptisk till vad jag hade gett mig in på. Men det lät för roligt och spännande för att inte göra ett jobbyte. 
Att ha kollegerna 35 mil bort och att de första månaderna sitta åtta timmar på tåg varje vecka och ha långa, ensamma kvällar på ett hotellrum i en främmande stad var ju inte det som lockade mig. Utan det var arbetsuppgifterna och företaget. Och än så länge är det så värt det. Jag hopppas jag inte jinxar något nu, utan att jag fortsätter känna exakt likadant.

Med en bra ljudbok i öronen och något att äta så går faktiskt tågresorna himla bra. Mycket bättre än jag trodde. Det var nog tågresorna jag var mest orolig för innan jag började jobbet. Snart när jag har kommit in i jobbet lite mer räknar jag med att jobba lite mer och inte bara slöa på tåget.

En av de bästa sakerna med nya jobbet är att jag äntligen får ha iPhone som jobb-mobil😀 I nästa alla år har jag haft Samsung och jag har inte kunnat hantera dem, jag har knappt lyckats svara. Dessutom har jag äntligen fått en stor datorskärm igen. Som jag har tjatat om det de senaste två åren för det är så mycket bättre med EN stor skärm istället för 2-3 "små" skärmar. Gissa glädjen när jag dessutom hittade stora temuggar i köksskåpen. Imponerande! 

Viktiga arbetsredskap

Det som är värst med att jobba borta är kvällarna och middagarna. Jag tycker ju hemlagat är godast, så för mig är det ingen dröm att äta restaurang- eller annan köpesmat både till lunch och middag. Men jag försöker komma på bra lösningar på det också. 

Men de tråkiga middagarna vägs upp med de goda frukostarna. Jag som älskar hotellfrukost får nu äta det 1-2 gånger per vecka. Vilken lycka! Jag ser till att stiga upp lite extra tidigt för att kunna sitta och äta i lugn o ro och njuta av flera koppar te, färsk frukt, ägg, grönsaker och en o annan macka.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar