måndag 19 februari 2024

Alla hjärtans dag

Firar ni Alla hjärtans dag💖 
Vi firar inte så mycket men lite god mat med hjärt-tema brukar vi försöka få till varje år. Och så blev det även i år. Vi skippade förrätt i år. Till varmrätt blev det hjärtformad pasta med räkgryta och hjärtformade vitlöksbröd.

Det är ganska enkelt att få till en bra Alla hjärtans dag-middag. Hjärtformad mat är det enda som behövs. I år hittade jag pasta, bröd och efterrätt som hade hjärtform. Vissa år har jag fixat hjärtformen själv med hjälp av pepparkaksformar och andra år har jag använt hjärtformade pajformar eller skålar. Kul att spåna och fundera och enkelt att fixa.

I år orkade/hann jag inte göra nån efterrätt men hittade fina glasspraliner med rätt form, så det blev en perfekt efterrätt tillsammans med en kopp te.

Fin pasta....

...som passar perfekt till Alla hjärtans dag

Pasta, räkgryta och vitlöksbröd. Receptet på räkgrytan kommer i veckan.

Middag med hjärttema på Alla hjärtans dag

Vitlöksbrödshjärtan

Glasspraliner i hjärtform

En kopp te och två små glassar blev en perfekt efterrätt

Bra genväg till efterrätt på Alla hjärtans dag

Förra veckan var det två roliga mat-tema-dagar, då det var både Fettisdag och Alla hjärtans dag. Lite slöseri men två roliga dagar efter varann 😀 Den här veckan blir det "vanlig" mat och ingen efterrätt, eller? Nja jag lär nog unna mig nån chokladbit (eller två) till teet på hotellrummet efter middagarna. Så helt efterrättsfri blir nog inte veckan. 

Middagarna däremot blir nog desto tråkigare, i alla fall i början av veckan då det blir hotellrumsmiddagar för mig. Ganska mysigt och skönt, men sällan så gott och speciellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar