fredag 3 november 2023

Nytta och nöje i Stockholm

Finns det något bättre än långhelger? Knappt! Jag har varit ledig idag och hunnit både städa och baka, och nu är jag ledig ytterligare två dagar. Helt underbart.

Förra helgen var jag i Stockholm och hälsade på Olivia och Emil i deras nya fina lägenhet och vi hann med så himla mycket kul. Vi landade rätt sent på fredagen och åkte direkt ut till Nacka/Jarlaberg där det blev fredagsmys med småplock. Lovely!Det absolut bästa under min Stockholmsvistelse var "En jäkla massa schlager" med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing på Rival på söndagkväll. Gissa om jag njöt! 2 timmar och bara en massa bra svenska schlagers. Jag var lyrisk.
Innan all schlager laddade jag upp med bubbel (som sig bör) och en burgare på en restaurang vi hade googlat fram. Så kul att hitta nya restauranger som man blir nöjd med. Hit kommer vi nog återvända. Den heter Bistroteket Maria och ligger vid Zinkensdamm.Jag älskar att det nu är okej att jobba på annat ställe än kontoret (tack Corona för det), så måndag och tisdag kunde jag jobba från Stockholm och hade därför möjlighet att umgås med Olivia några extradagar. Så mycket värt! För att hinna jobba några timmar på tisdag innan flyget gick hem bodde jag på hotell sista natten och satt på hotellrummet och jobbade innan jag var tvungen att checka ut.

Jag bodde på Clarion Sign, ett av mina favorithotell. Trevlig personal, underbar frukost med bra logistik och många sittplatser, rymliga rum och den här gången hade de skämtat till det ordentligt eftersom det var Halloween. Ett hotell med det lilla extra, alltså.


Efterrätt efter frukosten är väl ändå det bästa med hotell-frukost.

Blev lite förvånad (och glad) när jag såg detta par sitta i restaurangen.

Det var lite läskigt att kliva in i den här hissen. Blixten gjorde att det ser ljust ut, men det var riktigt mörkt och läskigt i hissen.

Ett hotell jag däremot aldrig mer kommer bo på är Hobo där jag, Leif och Ida bodde fredag till lördag innan det åkte vidare mot Jämtland och jag flyttade in hos Olivia och Emil. Jag fick en chock när jag såg en bytta med jordnötssmör bland all annan mat. Så onödigt och så farligt. Så stor varningsflagg för dem som inte verkar speciellt kunniga på allergier. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar