onsdag 15 november 2023

Bondomelett - ugnsomelett med korv och potatis

Äntligen onsdag! 
Det känns som den här veckan kryper sig fram. Kanske har det att göra med att jag så gärna vill att min uppsägningstid ska vara över, så därför känns det som att tiden står stilla. Tre månaders uppsägningstid när man inte ens har varit anställd i två år är väldigt länge. Man har inte samlat på sig så mycket som ska lämnas över och man blir lätt bortglömd i diskussioner och arbeten när man inte har blivit en naturlig del av det.

Kanske beror den sega veckan även på att det har slagit till och blivit kallt ute. Usch vad jag fryser när jag går ut. I går slog vi på bastun för att värma upp oss ordentligt - och för att koppla av. Finns inte många sätt som är bättre för att komma ner i varv efter en jobbig dag.

Något annat som är bra är när man kan göra nya goda middagar av rester och det gjorde vi igår.


Bondomelett - ugnsomelett med korv och potatis

korv
kokt eller stekt potatis
9 ägg
1,5 dl mjölk
salt och peppar

Dela korv och potatis i bitar. 
Lägg i smord ugnsform, jag använde en liten teflon-långpanna.
Stek i 225 grader medan du blandar ihop omeletten.
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor till en omelettsmet. Häll i formen.
Tillaga i 225 grader i ytterligare ca 10-15 minuter.

Jag hade färdigstekt falukorv och ugnsrostad potatis i kylen, så jag stekte inte på det nå mer. Utan jag la det i en smord ugnsform och hällde sedan på omelett-smeten.


Supergod middag med bondomelett och sallad

Mat i ugn är bland det bästa jag vet

Mums

Avkoppling deluxe

Som jag sa - det har varit en lång och seg vecka, men nu har det vänt. Imorgon ska jag vara på en inspirationsdag hela dagen och hoppas på många bra föreläsningar, en massa gott att äta o dricka och trevligt folk. Sedan är det fredag och därefter helg igen. Så underbart!

Det kommer bli en hel del hockey i helgen, med match både fredag och lördag, men jag hoppas även hinna sätta upp julgardiner och ta fram lite fina och mysiga jul-ljuskällor. Det börjar bli dags för lite julbakning också. Det är så mycket jag vill hinna med så det gäller att börja i tid. För julen är till för att mysa och njuta, inte stressa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar