När vi äter pasta blandar jag oftast vanlig och fullkornspasta, tycker om både smaken och känslan att det är lite nyttigare.
Vardagspasta med kyckling och champinjoner
Tagliatelle
7 hg kyckling(lår)filé
1 ask champinjoner
1 msk soja
1,5 msk kycklingfond
1 dl grädde
ca 1 dl pastavatten
Stek kycklingen och champinjonerna i bitar. Salta o peppra.
Koka tagliatelle 1 minut kortare än förpackningens anvisningar.
Tillsätt soja, fond, grädde och lite pastavatten till kycklingen och svampen.
Koka ihop något.
Tillsätt pastan och rör runt ordentligt.
Tillsätt mer grädde eller pastavatten för mer krämighet, smaka sedan av med salt o peppar.
Servera genast, gärna med riven parmesanost.
Efter helgens snöfall har vi idag haft en helt underbar dag med strålande sol, ingen blåst och gnistrande vit snö. Så jag var tvungen stämpla ut en sväng på förmiddan och gå på en promenad, det var helt ljuvligt och värsta energiboosten.
Nu har jag stämplat ut för dagen och ska snart påbörja dagens middag som även idag blir pasta, nämligen spagetti o köttfärssås. Isak förvarnade om att han kommer hem en sväng och självklart fixar jag då hans (och min) favoritmat. Den planerade fiskgratängen tar vi en annan dag.
Har precis tagit upp kyckling till middag så det här måste jag testa.
SvaraRaderaHoppas du testade och gillade.
RaderaHa en bra dag!