onsdag 7 oktober 2020

Grillad ciabatta med pesto, avokado och mozzarella

Förra helgen fick Ida en ny favoriträtt när jag bjöd henne på denna smarriga grillade ciabattan. Det var tänkt som fredagsmys-middag efter Idas träning, men pga ändrade planer blev det vår sena lördagslunch istället.

Många godsaker samlade i en o samma macka så den blev lite småtjock och svår att få in i smörgåsgrillen, så det gäller att trycka till den ordentligt och ha koll på att inte så mycket av fyllningen åker ut.


Grillad ciabatta med pesto, avokado och mozzarella

2 ciabatta
färskost typ Philadelphiaost
röd nötfri pesto
färsk spenat
1 avokado
1 tomat
1 mozzarella
ev. lite örtsalt

Dela ciabattan bred på färskost och pesto på båda halvorna.
Skiva avokado, tomat och mozzarella.
Lägg fyllningen på ena halvan, spenat, avokado, tomat och mozzarella.
Krydda ev. med lite örtsalt som jag tycker är gott både till mozzarella och avokado.
Lägg på "locket" och tryck till.
Grilla i ett mackjärn/smörgåsgrill, servera varm tillsammans med sallad.

1 kommentar:

  1. Hej! Den ser fantastisk ut. Hur länge grillar du mackan?

    SvaraRadera