fredag 5 juli 2019

Tjejdrinkmiddag

Som förväntat fick vi en jättetrevlig och mysig kväll i går med en massa mat, dryck och snack. Gu' vad vi pratade men så himla härligt att ha så mycket att prata om. Perfekt att ordna en festkväll trots att jag inte har börjat semestern än, för några timmar kändes det verkligen som att jag hade semester. Men det var inte lika härligt i morse när klockan ringde 5.20. Men hallå det är ju fredag, woho och några dagar in i nästa vecka börjar min semester på riktigt.



Tjejdrinkmiddag

Fördrink med småplock i solen

Älskar att börja en festkväll med lite småplock och nå gott i glasen. Eftersom vi dessutom träffades hyfsat tidigt var det ingen brådska att sätta igång med maten utan jag kunde i lugn o ro sitta och njuta av drinken, snackset, solglimtarna och sällskapet.

grönkålschips
vatten- o galiamelon och jordgubbar
edamamebönor
hel ugnsbakad ricotta
salta rostade solros- och pumpakärnor
kex
rabarbermojito

Bra start på mysig kväll
Rabarbermojiton gjorde succé
Ugnsbakad hel ricotta, en spännande och god nyhet. Detta kommer jag göra fler gånger.

Middag i köket

Till middag bjöd jag på min nya favorit som vi åt även i lördags, typisk god sommarmat för mig. Jag älskar sötpotatis men eftersom en av gästerna inte gör det så gjorde jag även en likadan sallad men bytte ut sötpotatisen mot vanlig potatis. Så enkelt att anpassa för att alla ska bli nöjda.

vin- och örtkokt kyckling med fetaost-, basilika- och fröströssel
sötpotatissallad med citronvinägrett
potatissallad med citronvinägrett
caprese på ruccolabädd
rosévin

Nya favoritmenyn.
Andra gången på mindre än en vecka som jag äter det och längtar ändå till nästa gång jag får äta det.
Den kycklingen!


Efter maten och innan efterrätten tog vi en till drink, min hyfsat nykomponerade friska och fräscha äpple- och pärondrink.


Efterrätt i soffan

När det sedan var dags för efterrätt flyttade vi oss till soffan där vi mumsade på rabarberpaj och/eller lågkolhydrat-kladdkaka med jordgubbar och grädde. 

grädde 
jordgubbar
te, kaffe



Nu blir det en slapp o slö fredagkväll i soffan. I morgon blir det festplanering igen för på söndag fyller Ida år och självklart ska det firas mycket och länge - som varje år.

Det är kanske dags att starta ett seriemaraton ikväll, det hör ju som till när det är semestertider. Har ni några tips på bra serier som vi borde börja se? Det har kommit en tredje säsong av Designated Survivor så den ska vi se i alla fall. Men vad mer?

Ha en underbar fredagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar