Dagens recept är en riktig god vardagsrätt med torsk. Vi äter fisk alldeles för sällan och torsk äter vi nästan aldrig. Men nu när vi har det här receptet blir det kanske oftare. Ni måste prova!
Torskgratäng med räkost
1 pkt torskfilé
salt, citronpeppar
200 g räkost
1 dl crème fraiche
1 msk dill
riven ost
Tina torskfilén, lägg den i en smord ugnsform. Krydda med salt o citronpeppar.
Blanda räkost, crème fraiche och dill, bred röran över fisken.
Strö riven ost över.
Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.
Servera med kokt potatis och broccoli.
"Såsen" var såå god och vi såg till att skrapa med oss allt innan vi la formen i disken. Ni vet ju redan hur mycket jag älskar mat som klarar sig själv i ugnen och under tiden kan man duka, göra sallad eller annat (kanske hämta från nån träning). Perfekt!
Kryddat torskblock och "sås". |
Riven ost överst och se'n in i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar