torsdag 17 januari 2019

Festmiddag för många

"Finns det hjärterum så finns det stjärterum" var det som gällde i lördags då vi var 19 personer till middag i vårt kök. Så underbart! Jag ville att alla skulle rymmas att sitta i samma rum o äta och vi lyckades! Tyvärr blev det två olika bord men bättre det än två olika rum.


Festmiddag för många

Välkomstbubbel med tilltugg

bubbel
ölkorv, oliver, chips, salta pinnar och solrosfrön

Varmrätt

helstekt oxfilé
stekt vitkål

 krossad örtpotatis med västerbottensost

sallad med caprese-topp
pepparsås
balsamicosås
kantarellsås

Efterrätt

hjortronpaj
hjortronkaka socker- och glutenfri
grädde
glass

*******************

Imorgon är det äntligen fredag, som jag har längtat. Den här veckan har varit så lång och det känns som att det har varit en massa inplanerat varenda helg i flera månader. Men i helgen är det bara Idas 3 basketmatcher på lördag som vi har inplanerat, tack o lov är det samling först vid 12-tiden så jag får min efterlängtade sovmorgon. Så välbehövligt. I övrigt i helgen ska jag ta det lugnt, vila och sova.

Nu ikväll har gjort en matbeställning som vi får hemlevererat i morgon så jag behöver inte ens till affären. Lyx! Känns extra skönt att vi inte behöver ut så mycket nu när det är iskallt ute. I dag var det minus 23 men med köldfaktorn (pga blåst) kändes det som minus 31 enligt väder-appen. Och det stämmer nog för jag var ute en kort kort stund och höll på att förfrysa kinderna kändes det som.

Klockan är inte ens 21.30 men jag ska skynda mig i säng för det har blivit alldeles för lite sömn den här veckan och jag vill ju orka vara vaken längre än till åtta i morgonkväll 😀 Så jag hinner njuta av fredagskänslan lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar