onsdag 17 januari 2018

Spenatsoppa

Spenatsoppa måste ju vara en av de snabbaste maträtterna som finns som ändå känns som bra och välarbetad mat. Snabbare än snabbmat!

Det här blir en ganska tjock soppa som man sen späder som man vill - antingen med vatten eller med grädde. Men det är så lätt att komma ihåg 6-6-3-3 i 6 minuter 😀


Spenatsoppa

600 g hackad fryst spenat
6 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
3 dl grädde
cayennepeppar
salt
svartpeppar

Koka upp fryst spenat, vatten och buljongtärningar.
Tillsätt grädde och kryddor.
Låt koka i ca 6 minuter.
Tillsätt mer grädde eller vatten om du vill ha en lösare soppa.
Smaka av och servera tillsammans med ägghalvor.

Alltså det här är ju så gott! Jag och Ida älskar soppor, Leif och Olivia åt men det blev inga stående ovationer från dem. Isak däremot vägrade smaka med orden "Jag äter inte gröna soppor" 😀 Han skulle bara veta vad han går miste om.

Han är inte lika lättlurad nu som när han var yngre och tokig i Turtles för då åt han hur mycket som helst när jag kallade gröna soppor för Turtles-soppa. Tips till er med mat-kinkiga barn.


Det börjar kännas att veckan närmar sig sitt slut, för jag blir tröttare o tröttare på kvällarna. Jag är inte sov-trött dvs jag skulle inte kunna somna, utan mer lite slö och längtar till helgens lugna tempo. Jobb-kalendern är hysterisk just nu med en massa möten om helt olika saker. Gäller att förbereda sig för rätt saker. Helg-kalendern däremot är rätt tom förutom lördag-eftermiddag för då har Ida basket-sammandrag igen, men samling först klockan 12 så jag går inte miste om en sovmorgon. Lovely!

Tror faktiskt att jag ska gå o lägga mig och läsa. Det händer inte ofta, men nu blev jag riktigt sugen på att krypa ner under täcket med en bra bok. Har en som jag har hållit på med i evigheter eftersom jag så sällan läser, det är mest ljudböcker som gäller numera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar