onsdag 10 januari 2018

Mitt 2018

Nytt år brukar innebära nyårslöften för många men inte för mig för jag brukar aldrig ha några nyårslöften Men i år har jag faktiskt några saker som jag ska tänka lite extra på för att må bra och för att 2018 ska bli bättre än 2017. Har ni några löften eller mål för 2018?


Under 2018 ska jag 

Gå på fler promenader - både på lunchen och kvällen
Mina nackproblem blir så mycket bättre när jag promenerar så nu ska jag verkligen se till att dessa promenader blir av varje dag. De behöver inte vara långa, huvudsaken är att de blir av.

Stå mer på jobbet
Även det är för att nacken ska må bättre. Jag har ett bra tips till er som också vill stå mer men "glömmer" bort det. Höj upp skrivbordet när ni går hem så blir det automatiskt att ni börjar varje morgon med att stå någon timme.

Äta bra mat på regelbundna tider
Äta bra mat kan betyda lite olika, men för mig just nu innebär det att jag drar ner på kolhydraterna. Det gör jag framför allt för att få bort sockersuget efter allt gott jag ätit under jul. Dessutom ska jag dricka några färre koppar te per dag.

Försöka sova mindre för att få längre kvällar
2017 har jag varit så trött och då blir det ofta att jag går och lägger mig tidigt för att jag tror att sömn ska göra mig piggare. Men nu ska jag försöka hitta energi på annat sätt än att sova. Självklart ska jag sova men jag som alltid har krävt mycket sömn ska nu försöka vara uppe en timme till varje kväll. Vem vet, jag blir kanske inte tröttare utan får istället en timme extra per dag. Utvärdering om några månader.

Inte skjuta upp saker... till helgen, till ledigheten, till se'n
Det är så lätt att man hamnar i soffan efter middagen och se'n blir man kvar där hela kvällen. Men mitt stora och faktiskt roliga städprojekt jag påbörjade efter nyår ska jag fortsätta med nån kväll per vecka. Se'n finns det ju alltid en massa annat som också måste göras och då ska jag se till att göra dem Nu och inte Se'n.

Men framför allt ska jag göra roliga saker så ofta jag kan
Det innebär bland annat att jag ska tacka ja till fler jobb-erbjudanden, inbjudningar och fester istället för att fega ur och välja tryggheten och lugnet hemma i soffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar