onsdag 24 januari 2018

Besök på baksidan

Jag trodde det var ett dåligt skämt när Ida utbrast "Det är ju en älg där" och pekade mot baksidan, så jag fortsatte med mitt. Men när hon sa det igen var jag ju tvungen att titta dit och det var ju verkligen en älg som låg o vilade där mitt i all snö långt från nån skog.

Först ligger älgen o vilar ett långt tag....
....se'n gick den iväg till närmaste busken där den stod o åt ett tag innan den gick vidare.
Men vart gick den?

Lite småläskigt att ha en älg så nära oss mitt i ett bostadsområde, känns som den är en aning fel. Vad händer om det kommer några barn springande, skrikande och lekande? Kommer den känna sig hotad? Nu har den gått i väg och jag hoppas den har gått långt för jag vill inte se den här i närheten nå mer. Vi vågar ju inte ens gå ut o promenera med risk att stöta på en älg. 

Fast just i dag har vi inte minsta tanke på att gå ut på nån promenad för snön har vräkt ner hela da'n och här vid oss har de inte plogat än så det skulle bli en riktigt jobbig promenad i alla snö. Så vi stannar inne och har det varmt o skönt istället.

Tända ljus ökar på mysfaktorn inne en dag som denna med snö i massor utanför fönstret. Stackars Leif som har jobbat över och se'n kommer han hem till all denna snö. Han lär få skotta i några timmar när han väl kommer hem. 


Dagens middag var en smakrik örtkryddad kycklinggryta som jag åt tillsammans med blomkål medan barnen åt ugnsrostad potatis och sötpotatis till. Det var riktigt gott och recept kommer så klart...om någon dag.

Nu ska jag bänka mig framför tv:n för kvällens avsnitt av Sveriges Mästerkock och se'n är det Renées brygga. Två favoritprogram på en o samma kväll! Det lär inte bli mycket mer gjort i kväll för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar