tisdag 1 augusti 2017

Hemgjord pommes frites

Att göra pommes frites från grunden med potatis som friteras i en fritös är ju så mycket godare än vanlig pommes. Har ni provat? Det är bland det godaste tillbehöret jag vet. Jag kan inte låta bli att äta alldeles för mycket. Jag frossar lite i alla dessa kolhydratbomber nu för till hösten ska jag börja med kolhydratfattig kost igen 😀 Dessutom använder vi bara fritösen på somrarna då vi kan stå ute med allt osande.


Hemgjord pommes frites

Skär potatisen i stavar.
Fritera i 12-14 minuter, lite beroende på storleken på potatisstavarna.
När de är gyllenbruna ta upp, rinn av och salta.

Eftersom man inte kan fritera för mycket potatis i varje omgång så tar det lite tid. Hela familjen älskar det här så det går åt mycket potatis och vi får fritera många omgångar. Men vi väntar inte på att allt är färdigfriterat eftersom de är godast nyfriterade.

Potatisstavar i väntan på att friteras.

På dagens agenda står presentinköp - vi har flera kalas inom den närmaste veckan som jag behöver hitta bra presenter till. Fast jag har en idé till alla, så det ska nog inte behöva ta så lång tid bara jag hittar det jag vill. Ska bara städa igenom huset lite snabbt innan jag cyklar in till stan.

Sen hoppas jag solen tittar fram till middagen för igår försvann solen och värmen på eftermiddagen och kom aldrig tillbaka, så vi struntade i räkor och bubbel i går och hoppas det är räk- och bubbelväder ikväll istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar