torsdag 31 augusti 2017

Amazin' kväll

I går var det en bättre onsdag!

Det var äntligen dags för en tjejsnackskväll med god mat o vin och en massa surr. Vardagslyx deluxe! Vi jobbade hyfsat sent allihop så när vi träffades hjälptes vi åt att slutföra maten för att se'n sätta oss o njuta av en trerättersmiddag. Så gott, så mysigt och så energipåfyllande. Laga mat tillsammans är så underskattat.

Zinfandel är alltid lättdrucket och gott, ett bra "laga-mat-vin", dvs smutta på lite vin samtidigt som man lagar mat. Det är bland det bästa jag vet och det är då vinet är som godast.


Vi började med en supergod räkpaj där pajskalet är fullt med Västerbottensost så det blir krispigt med så god smak. När pajskalet har svalnat fyller man det med en crème-fraiche-röra, räkor och gurka. Jag har gjort något liknande för flera flera år sedan och tyckte det var supergott redan då. Känner att det är dags att göra om det snart. Ska nog prova göra en lchf-modifierad variant.


Varmrätten var fylld fläskfilé som hade fått koka, se'n har den legat till sig i kylskåp och i går stekte vi bara på den, skar upp och serverade. Älskar saker som går att förbereda! Tyvärr fick jag inte helt koll på receptet, vad den var fylld med och hur länge den kokat för det var redan gjort av värdinnans nya dejt som visst är otroligt matintresserad. (Det måste vara en trevlig karl 😊)

Till det åt vi ugnsrostad sötpotatis och potatis, sallad och en sås som jag lyckades få till riktigt bra på det jag hittade i kylskåpet. Alltid svårt att laga mat hos andra, men himla roligt.

God mat o dryck, tända ljus och trevligt sällskap. Kan inte bli bättre!
Enkelt med mat man kan förbereda.
Jag tycker också om att fylla t.ex. fläskfilé, det blir både vackert och smakrikt.
En tallrik full med godsaker.

Till efterrätt bjöds vi på något jag inte kunde motstå - mörk choklad med mint. Alltså helt ärligt - finns det något godare?! Självklart drack jag även te till chokladen, ingen middag är fullständig utan te. Det serverades även glass men det var inte lika viktigt som chokladen, enligt mig. Jag blir lycklig bara av att titta på bilden med choklad. Smart (o gott) att ha skålar med olika chokladsorter, alla hittar nån smak de gillar.

Det bästa med hösten är att man nu börjar tända ljus igen. Myyyys!

I dag blir det en vanlig torsdag hemma men imorgon är det dags för fest igen då vi ska ha grillkväll hos grannar. Imorgon slutar jag fem och festen börjar halv sex så det blir småstressigt och det gäller att tänka till redan i kväll vad jag ska ha med mig. Note to myself: Får inte glömma att lägga köttet i marinad ikväll.

Men nu kör vi denna jobb-torsdag först!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar