onsdag 14 oktober 2015

Brazin vin

I lördags när Isak hade sina kill-klasskompisar här på "kalas" blev vi andra utkörda hemifrån så att de skulle slippa alla föräldrar och syskon :) Vilken tur att vi har trevliga grannar där man alltid känner sig välkommen...och som även bjöd på middag. Så där tillbringade vi hela lördagkvällen med god mat, gott vin och trevlig sällskap.

Vi bjöds på bakad potatis med goda röror och sallad - en underbar middag. Det fanns även kyckling och entrecôte, men jag som älskar röror struntade i köttet. Medan Ida som älskar kött valde entrecôte till potatisen.Jag hade med mig en flaska vin som vi drack till maten och vi blev båda glatt överraskade för det var ett riktigt gott vin. Jag blir inte förvånad om vi båda kommer köpa hem fler flaskor av detta Zinfandel-vin från Kalifornien. Vinet är alltså inte från Brasilien som många tror vid en snabb blick på etiketten (där det står Brazin och inte Brazil).


Var tvungen att leta efter nörd-info på nätet för jag älskar att läsa mer om vinerna jag dricker:

Karaktär: Klar, mörk, rödblå färg. Generöst fruktig doft med rostad fatkaraktär,inslag av mörka bär så som björnbär och blåbär samt toner av kryddor och kaffe. En fyllig, fruktig och koncentrerad smak med inslag av mörka plommon, choklad och rostad fatkaraktär. Brazin har ett långt, koncentrerat avslut.

Lagringspotential: God att dricka nu men kan med fördel lagras 2-3 år. 

Druvorna till Brazin 2011 plockades under den korta tid som de visade sin mest gynnsamma och balanserade karaktär och togs så fort som möjligt till vineriet i Lodi, Kalifornien. Lodi, beläget ca 10 mil öster om San Francisco längs med Sacramento River Delta i de nedre delarna av bergskedjan Sierra Nevada, har ett medelhavsklimat med heta, torra sommardagar och kalla nätter som får druvorna att mogna på ett optimalt sätt. Vingården bevattnas bara två gånger om året med översvämningsbevattning,”flood technique”, vilket innebär att marken svämmas över med vatten som får infiltrera marken. På detta sätt stressas vinstockarna, vilket leder till att druvorna blir mindre, men ger mer koncentrerad frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar