onsdag 28 oktober 2015

Tacorullar i god tomatsås

Gårdagens pigga och effektiva Sara har förvandlats till en trött och sjuk Sara. Jag fryser, har ont i huvud och hals, nyser och känner mig allmänt hängig. Hur kunde det ändras så snabbt? Hoppas det går lika fort att ändra tillbaka igen.

Jag tänkte bara ge er receptet på gårdagens goda middag sen ska jag krypa ner i sängen och försöka få riktigt många timmars sömn. Förhoppningsvis är det det som behövs.


Tacorullar i god tomatsås
1 kg köttfärs
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 tsk malen spiskummin
2,5 dl grädde
Tomatsås:
2 burk krossade tomater, ca 400 g
2 köttbuljongtärning
2 dl mild ajvar relish
2 dl grädde
salt, svart- o cayennepeppar

Blanda köttfärs, salt, peppar, spiskummin och grädde. Rör till en jämn smet.
Låt vila medan du gör såsen
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka.
Smaka av såsen med kryddor.
Forma färsen till ovala bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 8 min.
Lägg ner dem i såsen.
Stek ev. några lökringar så att de blir mjuka och servera till.

Igår åt vi tacorullarna med pasta eller ris och tidigare har jag ätit det med ugnsrostad potatis. Trots att jag är en pastamänniska tror jag att ris var snäppet godare. Men Olivia som älskar ris fördrog pasta.

Eftersom många inte tycker om lök, medan jag tycker det är så gott i tomatsåser så stekte jag löken i ringar (lätt att peta bort) och la den överst vid servering.

Perfekt mat att förbereda. Stek tacorullarna och gör såsen, förvara var för sig eller tillsammans och värm sedan på när det är dags att äta. Perfekt! Jag värmde allt i ugnen istället för på spisen för att få servera i min fina ugnsform.

2 kommentarer:

  1. Det var jättegott. Högsta betyg av familjen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra, det är alltid lika roligt att få positiv feed-back! Vad åt ni till tacorullarna?

      Radera