onsdag 14 oktober 2015

Eriks vinsåser

Snart är det dags för dagens lunchlåda som idag består av fredagens lyxmiddag - närproducerad hängmörad entrecôte, ugnsrotsaker och rödvinssås. Längtar!

På fredagar då tiden är knapp men man ändå vill äta lite godare tar jag gärna lite genvägar. I fredags var genvägen såsen, då jag provade Erik Lallerstedts rödvinssås och jag blev glatt överraskad. Jag har tidigare provat en köpes-rödvinssås men den åkte i slasken efter första tuggan. Men den här var riktigt god.


Skaka flaskan, häll upp i kastrull, låt sjuda någon minut, tillsätt ev. en klick smör. Färdig att servera! Perfekt en fredagkväll istället för att koka egen sås :)

Ska bli spännande att prova de andra sorterna också, vitvinssås och framför allt rosévinssås som jag aldrig har sett tidigare i nån affär. Rosévinssåsen ska jag prova till någon smarrig pastarätt, kanske med kyckling också. Eller vad tror ni en rosévinsås passar till?


Eriks rödvinssås är gjord på vin med Tempranillo-­druvor från norra Spanien. Vin av Tempranillo karaktäriseras oftast av en kryddig och mustig smak. Det som blev över från fredagens middag och dagens lunch tänker jag använda i en höstgryta med älgkött, kantareller och rotsaker - mums!

2 kommentarer:

  1. Till lax tror jag den är smarrig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lät inte så dumt! Jag kan göra en enkel lax på saltbädd och sen servera rosévinssåsen till. Enkelt och gott! Det blir det nog nån dag nästa vecka.

      Radera