fredag 1 maj 2015

Valborgsmässofirande

Vaknade till det mysiga ljudet av regnet som smattrade mot rutan och eftersom jag har mycket inomhusjobb som behöver fixas gör det mig ingenting att solen inte lyser utan det känns ganska mysigt att vara inomhus medan regnet öser ner ute.

Efter arbetsdagens slut i går var vi ett gäng som träffades på O'learys för bowling och mat. Alltså bowling är såå kul. Tyvärr hann vi inte spela klart den andra serien eftersom banan stängs av efter en timme. Min serie såg ut så här 9, strike, strike, spärr, strike, spärr, spärr. Hade varit kul att se slutpoängen om serien fortsatte på det sättet.


När vi hade bowlat klar var det dags för middag och som vanligt valde jag deras Jack Daniel's kyckling, inte lika god som TGI Fridays men helt ok. Många av de övriga valde så klart hamburgare. När vi sen kom hem fick vi oss en mindre munter överraskning då Isaks cykel var stulen, sen visade det sig tack o lov att en "kompis" hade "lånat" den och cykeln har nu kommit till rätta. Skitungar, säger jag!

Pga cykelförsvinnandet försenades de fortsatta festligheterna men till slut hamnade vi hos en granne med vin och tilltugg och fick en trevlig kväll. Vi åt ost, kex, gurk- o morotsstavar, ricotta med tomat mm, vindruvor och chokladmajbrasor. Dessutom bjöds vi på en Irish coffee, det var år och dar sedan jag drack det senast.

Vinet vi drack var Pasqua Nero d’Avola Shiraz ett prisvärt (59 kr) allroundvin som beskrivs så här:
Pasqua Nero d’Avola Shiraz har en medelstor doft och är fruktdriven med inslag av mörka plommon och björnbär samt kryddor. Smaken är mjuk och behaglig med inslag av mörka bär, kanel och kryddnejlika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar