måndag 16 december 2013

Sponsrad video - Blossa

Dricker ni mycket glögg i jultider? Leif dricker nog en mugg mest varje kväll, medan jag väljer te oftare och oftare. Men några muggar glögg blir det varje år. Har ni provat dricka glögg kall? Fjolårets Blossa var jättegod att dricka med en isbit. Men är dessa nya smaker glögg egentligen? Får vad som helst heta glögg, eller? Det blev jag lite nyfiken på och började googla.



Detta hittade jag: Glöggtillverkningen släpptes fri 1996 innan dess fanns bara Vin och spritcentralens vinglögg. I generationer har vi svenskar lärt oss att det är så en glögg ska dofta och smaka. Receptet har sedan förts vidare till Blossa som blev det nya varumärket när monopolet försvann. I dag när marknaden åter är fri satsar producenterna antingen på att efterlikna Blossareceptet eller hitta på nya smaker.

Det finns två kategorier av människor - De som tycker att glögg ska smaka som klassisk Blossa och de som tycker att glögg kan få ha lite nya smaker. Det blir dock fler och fler som uppskattar de nya smak-kombinationerna. Personligen tycker jag att glögg ska smaka som det vi traditionellt kallar glögg, men jag tycker att alla nya smakkombinationer kan vara goda men jag vill inte kalla det glögg. Man kanske kan kalla det juldryck :-)
sponsrat inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar