söndag 25 augusti 2024

En bättre söndag

Efter en blåsig men solig lördag vaknade vi till en regnig söndag, men nu har det börja klarna upp. Skönt att vi hann göra så mycket i trädgården igår så att vi kunde ta en innedag idag. Igår hann jag rensa bort gammal och mjuk rabarber (ändå har vi jättemycket rabarber kvar), plocka in äpplen och tomater, klippa ner perenner, ta bort sommarplantor som har gjort sitt och plantera ner blommor som jag hoppas ska överleva vintern.

I dag blev det en ganska vanlig söndagsmiddag men förra söndagen åt vi en trerättersmiddag och firade vår bröllopsdag. Vi hade sån tur så vi fick gäster dessutom. Leif hade i början av sommaren lovat att han skulle bjuda dem på vår Triple cheese Beer Can Burgers, och nu insåg vi att sommaren snart är slut och vi har inte gjort dessa burgare en enda gång. Så då passade det perfekt att göra dem en solig söndag då vi ville äta lite godare.

Som sig bör en dag man firar så började vi med lite bubbel och tilltugg och då satt vi ute i solen. Men som oftast i augusti blir det rätt fuktigt och kyligt på kvällarna så när bubblet var uppdrucket och burgarna färdiggrillade gick vi in och satte oss och åt varm- och efterrätt inne i köket.

Bubbel och tilltugg
Grönsaksfylld burgare, potatissallad och tzatziki
Beer Can Burgers fyllda med en grönsaksröra och toppad med snackpaprika
Triple cheese Beer Can Burgers fyllda med ost och toppad med jalapeno
Rostad potatissallad med örtvinägrett
Saftig äppelpaj

Bröllopsmiddag en bättre söndag

Bubbel och tilltugg
Chili tacochips
Cornichoner
Morotsstavar
Färskostdipp med granatäppelkärnor, gräslök och chiliflakes

Varmrätt
Beer Can Burgers med grönsaksröra
Rostad potatissallad
Såser

Efterrrätt
Vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar