måndag 13 maj 2024

Mögel eller inte

Har ni också haft långhelg? Alltså Kristi-himmelfärdsveckan är en av årets bästa veckor. Förutom att sommaren närmar sig så älskar jag att få 2,5 dagar extra ledigt. Är så glad att jag åter igen har en arbetsgivare där klämfredagen är en ledig dag, för det är så jag är van att det ska vara. De två senaste åren var det en vanlig arbetsdag, så i år njuter jag lite extra att jag har bytt arbetsgivare och får vara ledig denna klämfredag igen.

På tal om gamla arbetsgivaren så hostade jag typ hela tiden under mina två år där. Först trodde jag att det var sviterna av Corona. Kommer ni ihåg hur starten på mitt nya jobb var? Annars kan ni läsa om det här. Men hostan fortsatte lite väl länge så jag började misstänka något annat. När jag sedan blev bra under sommar-semestern då jag inte var på jobbet blev jag helt säker på att det var något på arbetsplatsen som gjorde mig sjuk. Mögel i väggarna eller taket eller under mattan var det jag misstänkte och framförde till cheferna. Men ingen tog mig på allvar😓 så till slut började jag ju själv att tvivla.

Men efter att ha bytt arbetsgivare och arbetsplats försvann hostan (för gott), så under alla dessa månader med hosta hade jag rätt att det var arbetsplatsen som gjorde mig sjuk. 

Och om någon fortfarande tvivlar så är det ganska uppenbart nu att jag haft rätt hela tiden. För nu har alla varit tvungen flytta ut pga sanering och renovering. Bättre sent än aldrig, men lite bitter är jag nog och jag är väldigt sugen att skriva "vad var det jag sa" till mina gamla chefer😂 Fasaden är borta och så här ser det ut nu:
 

Alltså hur lycklig blir man inte av värmen som nu äntligen kom. För vilket härligt väder vi har haft i helgen så nu känns det som att sommaren är på väg. Vi har varit ute hela dagar och städat, pysslat och njutit. Men krattat har vi inte kunnat göra ännu för tomten är fortfarande inte snöfri. Men snart....

Grillat har vi däremot gjort och i lördags satt vi ute och åt middag för första gången det här året. Nu hoppas vi på fler soliga utemiddagar redan i maj.

Jag hann dock inte städa och såpa in altanen men det kanske jag hinner nån kväll i veckan. För till helgen blir det i alla fall inte för då ska jag och Ida till Stockholm för att se Taylor Swift, shoppa och mysa. Som jag längtar💖

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar