fredag 20 januari 2023

LARV

Som jag trodde så gick veckan otroligt fort och det är redan helg igen. I onsdags stod jag på LARV (Luleå ARbetsmarknadsVecka) på Luleå Tekniska Universitet. En mässa för och av studenter där vi som arbetsgivare har en chans att visa upp oss, prata med studenter och förhoppningsvis få dem att välja oss i framtiden 🙂

Det var en heldag där vi började tidigt för att ställa i ordning montern och vi blev klara med det strax innan mässan öppnade och studenterna kom. Så bra tajmat! Sedan var det en strid ström hela dagen med intresserade studenter. En superrolig dag men det märks att jag inte är van att stå så mycket, utan att jag har ett stillasittande jobb.

Vi hade med en del roliga saker för att locka folk till vår monter. Vad tycker ni om den gulliga giraffen? Det är en mobil röntgen som de framför allt använt på barnavdelningen. Så rolig, gullig och effektfull.


Maskinen på bilden här nedanför är en blodtrycksmaskin där man enkelt och snabbt kan testa sitt blodtryck och sin puls. Sedan skriver den ut ett kvitto som man får med sig hem. Den var populär!


Det var kul att få berätta vilken bredd vi har på IT-/MT-sidan på Region Norrbotten. Vi är nästan 150 stycken som jobbar med allt från administrativa system som t.ex. ekonomisystem till medicintekniska system som t.ex. röntgen. Vi har utvecklare, tekniker, arkitekter, testare, supportmedarbetare, förvaltningsledare och en massa annat 🙂 Själv är jag systemutvecklare inom förvaltningsområdet Ekonomi.

Dagen avslutades med en bankett på kvällen med god mat och de hade lyckats göra den ganska tråkiga mässlokalen riktigt mysig. Men vi var så trötta och det drog ut på tiden en del så vi orkade inte vänta på efterrätten, utan 21.30 då tackade vi för oss och åkte hem. Sängen lockade mer än efterrätten 🙂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar